top
logo


feed-image Абонамент
Начало Да бъдем равни...
Проекти
Концерт ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Албена Страхилова   
Вторник, 01 Декември 2009 14:18

“Да бъдем равни с другите европейски народи”

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”

2007-2013;

Проектът се финансира от Европейския социален фонд и Република България


На 30.11.2009 г. в залата на НЧ „Боян Пенев” се проведе концерт на ученици от СОУ „Васил Левски”- гр. Шумен. Концертът е част от дейностите на училищния проект "Да бъдем равни с другите европейски народи" по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" към Дирекция "Структурни фондове и международни образователни програми" към Министерство на образованието и науката. Пред многобройната публика участниците в секция „Приятели на европейската музика” с ръководител Албена Страхилова изпълниха характерни за страните от Европейския съюз детски песни. От концертния подиум прозвучаха песни от Румъния, Полша, Холандия, Франция, Ирландия, Белгия, Гърция.
Допълваща атмосферата на изявата бе и интересно аранжираната изложба от рисунки – дело на участниците в секция „Изобразително изкуство” с ръководител Даринка Панайотова.

 

sdsd 

 
Пролетен концерт 09 ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 04 Май 2009 00:00

На 29.04.2009 г. в зала „Общината” се състоя традиционния за СОУ „Васил Левски” пролетен концерт. Пред препълнената от зрители зала възпитаниците на училището показаха своите рецитаторски, певчески, танцувални и инструментални умения. Концертът е част от дейностите на училищния проект "Да бъдем равни с другите европейски народи" по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" към Дирекция "Структурни фондове и международни образователни програми" към Министерство на образованието и науката. В концертната програма бе включена полска песен, изпълнена от вокалната формация на училището с ръководител Албена Страхилова.

l 

 
Националния фестивал ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 28 Април 2009 00:00

На 25 април 2009 г. в Руския културно-информационен център в София се състоя  Националния фестивал на руските театрални и рецитаторски колективи. За 8 поредна година във фестивала достойно се представиха  учениците от СОУ ”ВасилЛевски”, които от тази година са членове на Клуб „Художествено слово” с ръководител Наргиз Саидова. Клубът е час

т от училищния проект "Да бъдем равни с другите европейски народи" по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" към Дирекция "Структурни фондове и международни образователни програми" към Министерство на образованието и науката.

 Фестивалът тази година протече под мотото на Годината на България в Русия и се провежда под патронажа на Посолството на Руската федерация у нас със съдействието на МОН , РКИЦ-София, Руски камерен театър и др. Учениците се представиха с  пиесата „Золотое сердце”, която е създадена по авторско творчество и сценарий на самите ученици. Конкуренцията беше както винаги на ниво, но ние знаем, че това не плаши нашите деца, а ги амбицира още повече. Те се представиха отлично и за осма поредна година бяха отличени от престижното жури с награди и грамоти. На Националния фестивал на руските театрални и рецитаторски колективи учениците от Клуб ”Художествено слово” завоюваха сериозните награди за авторство на постановката и за най-добър сценарий ,а също и материални награди: книги, компактдисково устройство и DVD. Ръководителят на клуба Наргиз Саидова бе наградена с Грамота за активно участие в проявите и за принос в популяризирането на руския език и култура.

 

 l

 l

 

 

 

 

 

 

 

 
За осма поредна година се класирахме за София! ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 17 Април 2009 00:00

 

На 30 март 2009 г.в концертна зала на Община Шумен се състоя  Областния кръг на Фестивала на руските театрални и рецитаторски колективи.За 8 поредна година във фестивала взеха участие и учениците от СОУ”ВасилЛевски”,които от тази година са представители на Клуб „Художествено слово” с ръководител Наргиз Саидова.Клубът е част от училищния проект "Да бъдем равни с другите европейски народи" по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" към Дирекция "Структурни фондове и международни образователни програми" към Министерство на образованието и науката.

 Учениците се представиха с  пиесата „Золотое сердце”,която е създадена по авторско творчество и сценарий на самите ученици,а също и с поемата на Расул Гамзатов „Большая страна”.Конкуренцията беше както винаги на ниво,но ние знаем,че това не плаши нашите деца,а ги амбицира още повече.Те се представиха отлично и за пореден път бяха отличени от журито с честта да представят област Шумен на Националния фестивал на руските театрални и рецитаторски колективи,който ще се проведе на 25 април в София с авторската постановка „Золотое сердце”.Пожелаваме достойно представяне на нашите ученици! 

 

 l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

l

 

 
Да бъдем равни с другите европейски народи ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 17 Ноември 2008 00:00

„Да бъдем равни с другите европейски народи” – това е името на четвъртия одобрен проект на нашето училище. Проектът е финансиран от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" към Дирекция "Структурни фондове и международни образователни програми" към Министерство на образованието и науката. Партньори на училищния проект са НЧ "Боян Пенев" и Колегиум за камерна музика "Арсмузика Шумен".
По този проект работят пет новосъздадени клуба в училището: "Приятели на европейската музика" с ръководител Албена Страхилова, "Гражданско образование" с ръководител Мая Илиева, "Пътешествие из Европа" с ръководител Димитринка Михайлова, "Изобразително изкуство" с ръководител Даринка Панайотова и "Руски театър" с ръководител Наргиз Саидова.
Дейностите по проекта включват изготвяне и презентиране на материали за страните-членки на ЕС, изложби, викторини и концерти, както и отпечатване на сборник с детски песни. Преди приключването на проекта пред училищната общност ще бъде показан и видеофилм, отразяващ изпълнението на дейностите на отделните секции.

 
Обучителен лагер ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 13 Октомври 2008 00:00

lagerВ тридневен обучителен лагер /19-21.09.2008 г./ в Национален детски комплекс - Кранево взеха участие 63 ученици от СОУ "Васил Левски". Мероприятието е част от дейностите на училищния проект "Да бъдем равни с другите европейски народи" по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" към Дирекция "Структурни фондове и международни образователни програми" към Министерство на образованието и науката. Партньори на училището при реализацията на четвъртия одобрен проект, в рамките на последните две години, са НЧ "Боян Пенев" и Колегиум за камерна музика "Арсмузика Шумен".
По време на лагера учениците и техните ръководители проведоха занятия в добре оборудваните зали на модерно обзаведената база и участниците в проекта са изключително доволни от тридневното пребиваване в комплекса.

 bottom
top

bottomДизайн:  Р. Стойчев